15 اردیبهشت 1397 - 10:47 شناسه خبر: 6932 نسخه چاپی

سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد اعلام کرد:

ثبات نسبی شاخص قیمت مواد غذایی در ماه آوریل/ کاهش تند قیمت های جهانی شکر

ثبات نسبی شاخص قیمت مواد غذایی در ماه آوریل/ کاهش تند قیمت های جهانی شکر سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد اعلام کرد:
فائو در تازه ترین گزارش خود از شاخص قیمت مواد غذایی، از ثبات نسبی این شاخص در ماه آوریل سال 2018 میلادی خبر داده است.قیمت های جهانی غلات و فرآورده های لبنی در این دوره روند افزایشی خود را حفظ کرده اند در حالی که قیمت های شکر، روغن نباتی و گوشت با کاهش روبرو بوده اند.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، شاخص قیمت مواد غذایی محاسباتی سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در ماه آوریل سال 2018 میلادی نسبت به ماه گذشته بدون تغییر بوده است در حالی که  2.7 درصد نسبت به مدت مشابه خود در سال 2017 افزایش داشته است. قیمت اکثر غلات و فرآورده های لبنی به روند افزایشی خود در این ماه ادامه داده اند در حالی که قیمت های جهانی شکر بار دیگر کاهش یافته اند. قیمت های جهانی روغن های نباتی و گوشت نیز به روند کاهشی خود در این ماه ادامه داده اند. 

شاخص قیمت غلات فائو در ماه آوریل با 1.7 درصد افزایش نسبت به ماه مارس به طور متوسط 168.5 واحد بوده است و برای چهارمین ماه متوالی روند افزایشی را تجربه کرده است. قیمت های جهانی گندم، غلات سخت و برنج در ماه های اخیر افزایش داشته اند. رشد قیمت های جهانی گندم عمدتاً تحت تاثیر نااطمینانی نسبت به شرایط آب و هوایی ایالات متحده بوده است در حالی که افزایش قیمت های جهانی محصول جو را میتوان به انتظار کاهش کشت این محصول در آمریکا و پیش بینی خشکسالی در آرژانتین نسبت داد. افزایش خرید عمومی برنج در اندونزی و رشد واردات از سوی کشور فیلیپین، افزایش قیمت های جهانی این محصول در این دوره را در پی داشته است.

شاخص قیمت روغن نباتی فائو اما در ماه آوریل با 1.4 درصد کاهش نسبت به ماه گذشته، به طور متوسط 154.6 واحد بوده است که منعکس کننده توسعه بازارهای روغن پالم، سویا و آفتابگردان است. قیمت های جهانی روغن پالم تحت تاثیر کاهش رشد تقاضای این محصول در کنار چشم انداز مثبت تولید کشورهای آسیای جنوب شرقی، کاهش یافته اند. در عین حال، قیمت های جهانی روغن سویا نیز تحت تاثیر رشد عرضه این محصول از سوی عرضه کنندگان عمده جهانی آن، روندی نزولی داشته اند. با این وجود قیمت های روغن آفتابگردان تحت تاثیر کاهش ذخایر صادراتی، با افزایش روبرو بوده اند.

شاخص قیمت لبنیات فائو در این دوره با 3.4 درصد افزایش به طور متوسط 204.1 واحد بوده است و با این افزایش، برای سومین بار روند صعودی را ثبت کرده است. این افزایش در شاخص عمدتا منعکس کننده افزایش تقاضای واردات تمامی فراروده های تولید شده از شیر در کنار نگرانی های جهانی از بابت ذخایر صادراتی نیوزلند و کاهش تولید بیش از انتظار محصول شیر خام، بوده است.

شاخص قیمت گوشت فائو در ماه آوریل با 0.9 درصد کاهش نسبت به ماه مارس به 169 واحد رسیده است به طوری که در این سطح با مقدار مشابه خود در سال گذشته برابر است. در طول این دوره قیمت های جهانی گوشت گاو و خوک با کاهش اندک روبرو بوده اند در حالی که قیمت های گوشت گوسفند و مرغ با ثبات نسبی را تجربه کرده اند. کاهش قیمت های جهانی گوشت گاو عمدتاً تحت تاثیر افزایش صادرات این محصول از سوی آمریکا بوده است و کاهش قیمت گوشت خوک را میتوان به افت تقاضای وارداتی این محصول نسبت داد.

شاخص قیمت شکر محاسباتی سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد در ماه آوریل با کاهش قابل توجه 4.8 درصدی نسبت به ماه قبل، به طور متوسط 176.6 واحد بوده است و بیش از 24 درصد نسبت به مقدار مشابه خود در سال گذشته میلادی کاهش یافته است. کاهش مستمر در قیمت های جهانی شکر از ماه دسامبر گذشته گویای عرضه بالای این محصول به خصوص از جانب کشورهای تایلند و هند است. کاهش ارزش پول برزیل در مقایسه با دلار آمریکا به علاوه اقدامات حمایتی دولت های هند و پاکستان در جهت افزایش صادرات شکر، نیز در کاهش قیمت های جهانی این محصول نقش عمده ای ایفا کرده اند.